Ринок землі: на Хмельниччині продали майже 32 тисячі гектарів

Фото: ілюстративне

Від початку запуску ринку землі, з першого липня 2021 року, на Хмельниччині продали більше 18 тисяч ділянок сільськогосподарських земель. Середня вартість земельної ділянки становить 38 тисяч гривень за один гектар.

Про це йдеться у відповіді управління Держгеокадастру у Хмельницькій області на запит Суспільне.

З 1 липня 2021 в Україні працює ринок землі. Наразі купити сільськогосподарську землю можуть лише фізичні особи.

“Основною метою запровадження ринку землі було надати можливість людям вільно розпоряджатись своєю власністю. За понад два роки роботи ринку землі в нашій області уклали 18 220 угод купівлі-продажу ділянок сільськогосподарського призначення”, — розповідає виконуючий обов’язки начальника Держгеокадастру Хмельниччини Вадим Галишук.

За його інформацією, середня ціна одного гектару такої земельної ділянки становить 38 тисяч гривень. З першого липня 2021 дотепер продали земель загальною площею майже 32 тисячі гектарів.

“У перші місяці повномасштабного вторгнення ринок землі повністю зупинився. Адже було закрито доступ до Державного земельного кадастру. Відтак операції з купівлі-продажу не проводились, однак нині ринок функціонує без обмежень”, — додає Вадим Галишук.

За словами очільника установи, з 1 січня 2024 року можливість купувати сільськогосподарські ділянки отримають також юридичні особи, власниками яких є громадяни України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне