СБУ повідомила про підозру двом прихильникам «руZкого міра», які виправдовувавали російську агресію

Фото:
Служба безпеки викрила двох вірян УПЦ (МП), які виправдовували збройну агресію рф та воєнні злочини окупантів.
 
 
Так, у травні цього року, під час стихійного зібрання громадян поблизу Свято-Покровського кафедральний собору у Хмельницькому, зловмисники відкрито заявляли, що росія є миролюбною країною і, мовляв, не путін розпочав війну, а самі українці.
 
Вони публічно висловлювавали кремлівські наративи про те, що окупанти “прийшли захищати Крим та Донбас”, який «Украина бомбит 8 лет», а також закликали до підтримки рішень і дій держави-агресора та збройних формувань рф.
 
Крім того, руZкоміровці схвалювали ворожі ракетні обстріли Хмельниччини й намагались дискредитувати українських захисників.
 
Встановлено, що один із фігурантів – охоронець вказаного храму, 61-річний уродженець Молдови, який раніше відбував покарання за тяжкі злочини. Інший – безробітний 36-річний хмельничанин. Він не раз притягувавався до адміністративної відповідальності за домашнє насилля та хуліганські дії.
 
Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи підтвердили, що у висловлюваннях зловмисників наявні заперечення здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території.
 
На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомлено про підозри за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
 
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.
 
Заходи з викриття проводили співробітники УСБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне