СБУ у Хмельницькому викрила місцевого мешканця, який публічно виправдовував російську агресію проти України

Фото: СБУ
Військового пенсіонера рф, підозрюють у поширенні антиукраїнської пропаганди, виправдовуванні збройної агресії рф, глорифікації російських окупантів та возвеличуванні їх воєнних злочинів.
 
Слідством встановлено, що з виходом на пенсію уродженець Воркути переїхав в Україну та вів абсолютно непримітний спосіб життя аж до повномасштабного військового вторгнення. Тоді путінський прихильник почав висловлюватись у соціальних мережах на підпримку дій кремля: постійно називає вторгнення військ РФ в Україну «спецоперацією», поширює пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізує чинну владу України та ЗСУ.
 
Зокрема, у ході систематичного спілкування у соцмережах, путініст виправдовує невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію.
 
Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 436-2 КК України. Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду.
 
Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне