СБУ викрила чоловіка, який знімав відео з російськими дронами у Хмельницькому

Фото: ілюстративне

Служба безпеки України викрила “блогера”, який оприлюднив відео атаки російських дронів на Хмельницький 5 січня 2024 року. За матеріалами СБУ, чоловік зняв проліт БПЛА над житловими районами міста.

Про це повідомила прессекретарка управління СБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.

За її словами, відзнятий матеріал в режимі реального часу, з прив’язкою до місцевості чоловік “скинув” у місцевий телеграм-канал, де повідомлялося про напрямок руху повітряних цілей.

“Уже через декілька хвилин це відео підхопили російські групи. Кремлівські пропагандисти писали, що у місті лунають вибухи та хизувалися, як росіяни псують життя українцям. СБУ наголошує, що соцмережі моніторять не лише російські блогери-“воєнкори”, але й кадрові військові. Вони враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій”, — сказала Людмила Рябчук.

Чоловік сказав, що шкодує через те, що знімав відео з російськими дорнами.

В СБУ нагадали, що знімати й публікувати фото та відео наслідків влучань російських ракет, дронів та роботу ППО, заборонено. Як зазначила Людмила Рябчук, подібні публікації розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне