СБУ викрила чиновника Держпродспоживслужби Хмельниччини на вимаганні грошей з підприємців

Фото: ssu.gov.ua

У межах протидії системній корупції СБУ викрила на системних хабарях керівника одного з управлінь Головного управління Держслужби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів у Хмельницькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від представників комерційних структур, які займалися роздрібною торгівлею продуктів харчування. Він вимагав гроші за не притягнення комерсантів до адміністративної відповідальності та стягнення штрафів за результатами перевірок. Співробітники СБУ, зокрема, задокументували факт вимагання посадовцем десяти тисяч гривень неправомірної вигоди від одного з місцевих підприємців.

ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали зловмисника у службовому кабінеті під час отримання всієї суми хабаря. У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Операція з викриття посадовця проводилась спільно з Управлінням захисту економіки та за сприяння відділу з питань запобігання корупції Держпродспоживслужби.

Пресцентр СБ України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне