СБУ викрила керівника однієї з громадських організацій Хмельниччини: заробляв на гуманітарній допомозі

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
Правоохоронці блокували схему продажу автомобілів та військового спорядження, які ввозились з-за кордону як гуманітарна допомога нібито для військовослужбовців Сил оборони України.
 
Організатор схеми – очільник однієї з громадських організацій області. Під її прикриттям він ввозив гуманітарну допомогу, яку мав передавати для ЗСУ, а натомість продавав.
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
Щоб приховати таку «діяльність» фігурант підробляв документацію про начебто передачу транспорту та амуніції Збройним Силам.
 
Вчора, 23 серпня оперативники та слідчі задокументували продаж одного «гуманітарного» автомобіля та захисних шоломів на суму понад півмільйона гривень. Ще один легковик ввезений за цією схемою вилучений в ході санкціонованих обшуків.
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
Наразі триває слідство у межах кримінального провадження за ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.
 
Додатково встановлюються усі причетні до вчинення злочину.
 
Заходи з викриття проводили співробітники Управління СБ України у Хмельницькій області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне