СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Фото: СБУ
Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.
 
За даними слідства, до організації злочину причетний мешканець Хмельницької області. Водій міжнародних автобусних перевезень підшуковувавав серед знайомих охочих уникнути мобілізації.
 
За гроші фігурант пропонував переправити потенційних призовників до Євросоюзу в обхід контрольно-пропускних пунктів.
 
Вартість таких «послуг» коштували понад 10 тисяч американських доларів з особи.
Згідно із задумом, «клієнти» мали прибути у Чернівці. Звідти їх доправляли до одного з прикордонних сіл. У подальшому потенційних призовників переправляли через так звану «зеленку» до ЄС.
 
Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність організатора схеми та затримала його після одержання другого траншу – 8 тисяч доларів США.
 
Наразі фігуранту провадження повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Зловмиснику загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття та блокування незаконної діяльності проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне