СБУ затримала члена військово-лікарської комісії Хмельницького шпиталю на вимаганні хабарів

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
Служба безпеки викрила на корупції виконуючого обов’язки начальника відділення Хмельницького військового шпиталю, який є членом ВЛК медичного закладу.
 
Посадовець налагодив злочинний механізм отримання грошей від мобілізованих в обмін на фіктивні висновки про визнання їх обмежено придатними до військової служби.
 
За хабар медик «пропонував» чоловікам ухилитися від подальшого проходження військової служби в умовах воєнного стану.
 
Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 1,5 тис. доларів США. Згодом службовець погодився зменшити розмір «винагороди» до 1 тис. доларів США.
 
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
За цю суму він обіцяв сприяння у видачі чоловіку висновку комісії про визнання його обмежено придатним до військової служби строком на 1 рік.
 
Правоохоронці затримали зловмисника на робочому місці під час одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США.
 
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), фігуранту повідомлено про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.
 
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.
Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ спільно з УСР за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне