Секретарю міської ради, який попався на хабарі, загрожує п`ятирічне ув`язнення

1
Фото: hm.npu.gov

На Хмельниччині за одержання неправомірної вигоди перед судом постане секретар міської ради однієї з об’єднаних територіальних громад області. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

11 січня цього року оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими слідчого управління Поліції Хмельниччини за процесуального керівництва прокуратури області затримали посадовця в службовому кабінеті під час отримання ним неправомірної вигоди.

2

hm.npu.gov

Правоохоронці встановили, що за 6 тисяч гривень чиновник обіцяв посприяти підприємцю у прийнятті радою рішення про надання дозволу на здійснення підприємницької діяльності та безперешкодну торгівлю в торгових об’єктах об’єднаної територіальної громади.

Половину обумовленої суми коштів чоловік отримав у грудні 2018 року. А на одержанні другої частини неправомірної вигоди його було викрито та затримано правоохоронцями.

3

hm.npu.gov

Наразі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі до 25,5 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, що на хабарі “погорів” лікар Теофіпольської районної лікарні. 4 березня 2019 року, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди лікарем Теофіпольської центральної районної лікарні. Кошти в сумі 4,5 тис грн медичний працівник вимагав в особи, щодо якої районним судом розглядається справа про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Це керування транспортними засобами особою, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння. З метою відкладення розгляду та подальшого уникнення від відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне