Семирічна письменниця з Хмельницького отримала грамоту від генерала Залужного

Фото: Суспільне Хмельницький

Семирічна письменниця-волонтерка, третьокласниця Хмельницького НВК №10 Софія Подолянчук отримала грамоту від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за сприяння Збройним Силам України в наближенні перемоги над ворогом.

Про це повідомляє департамент освіти та науки Хмельницької міської ради на своїй Facebook-сторінці.

За інформацією департаменту, маленькій волонтерці вдалося зібрати понад 12 тисяч гривень, які вона передала для потреб військових.

“Софія має хист літератора та художниці. Вона написала казку про пригоди мопсюні-мандрівниці, а до неї власноруч створила ілюстрації. Аби реалізувати ідею доньки, її мати Ольга власним коштом видала 50 примірників казки. Свою першу книжечку дівчинка з мамою продавали на вулиці, пропонували знайомим і зібрали 12 400 гривен. Усі кошти Софія передала волонтерам благодійного фонду “Армія SOS”, а ті за них придбали кровоспинні джгути, термобілизну та усілякі смаколики для військових. Згодом видали другу казку Софії про загадкову тінь – “Безголосий друг”. Зараз дівчинка уже дописує свою третю книгу, яку також планує продати на підтримку ЗСУ. Дівчинка мріє за зібрані кошти та за підтримки меценатів придбати для наших захисників ракетний комплекс HIMARS”, — йдеться у дописі.

Софія Подолянчук — приклад того, як маленька людина може робити велику справу, зазначають у департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне