Ще одна громада Волочиського району приєдналася до ПЦУ

1
Фото: з Facebook Антонія Махоти

Ще одна громада на Хмельниччині покинула Московський патріархат і приєдналася до Православної церкви України. Про це на своїй сторінці у Facebook  написав митрополит Антоній Махота.

Це парафія на честь Святої Трійці села Юхимівці Волочиського району, настоятель протоієрей Павло Стецюк.

З РПЦ до ПЦУ. Хмельниччина! – написав митрополит.

Варто зазначити, що це вже 23 громада Хмельницької області, яка долучилася до Помісної церкви.

Нагадаємо, що у Чемеровецькому районі перша громада перейшла до ПЦУ. Парафіяни проголосували про перехід з РПЦ до новоствореної Православної церкви України, а от священик відмовивася змінювати єпархію. Про це на своїй сторінці у Facebook написав митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота. Громада с. Мала Бережанка, Чемеровецького району на зібранні села проголосувала одностайно за перехід до Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Священик РПЦ У Йосип (народився в Турківському районі, Львівської обл.) категорично відмовився підтримати селян (Бог йому суддя). Обслуговувати вірян Свято-Покровської церкви буде тимчасово священник ПЦУ прот. Віталій Парасимчук. Треба віддати належне достойний поведінці на зборах громади місцевого благочинного МП, який зберігав дотримання вірними християнських чеснот любові до Бога і ближнього. – йдеться в дописі митрополита

Також до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату. Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне