Шепетівчани вшанували героїв-ліквідаторів у день 33-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня виповнилося рівно 33 роки з дня однієї з найбільших техногенних катастроф у світі – вибуху 4-го енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції.
Фото: shepetivka-rada.gov.ua

26 квітня виповнилося рівно 33 роки з дня однієї з найбільших техногенних катастроф у світі – вибуху 4-го енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції.

Вчора біля пам’яткої дошки учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся меморіальний захід, приурочений 33-м роковинам Чорнобильської катастрофи. Щоб вшанувати пам’ять чорнобильців зібралися ліквідатори та постраждалі від наслідків аварії, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль», посадовці міської ради, представники громадських організацій, духовенство та містяни.

До присутніх зі словами шани звернувся міський голова Михайло Полодюк. Він подякував ліквідаторам за самопожертву, за те що колись мужньо виконали свій обов’язок. Михайло Полодюк зазначив, що ця аварія могла обернутися катастрофою для всього світу, якби не подвиг тих, хто в перші дні прибув на ліквідацію наслідків вибуху на  реакторі.

Михайло Іванович повідомив учасникам зібрання, що на сесії Шепетівської міської ради було прийнято рішення про встановлення тимчасового пам’ятного знаку на честь чорнобильців, які відійшли у вічність.

shepetivka-rada.gov.ua

Також у заході взяли участь  секретар міської ради Микола Кикоть,  заступник міського голови Наталія Стасюк та помічник  народного депутата  України Романа Мацоли Ірина Топчій.

Голова Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» Микола Чайка зазначив, що радіація – ворог, якого не видно і навіть 33 роки потому вона продовжує вбивати учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та вимушених переселенців.

shepetivka-rada.gov.ua

Настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Православної Церкви України отець Василь Гетьман звернувся до присутніх зі словами вдячності та підтримки.

Завершився мітинг-реквієм покладаннм квітів до меморіальної дошки.

Повідомляє сайт міста Шепетівка

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне