Шепетівський суд розгляне справу, в якій потерпілому перепало за втручання в чужий конфлікт

6
Фото: GOROD.sumy.ua

На розгляд до Шепетівського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо 23-річного жителя Шепетівщини. Йому  інкримінують частину 1 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Як інформує Хмельницький апеляційний суд, в Шепетівці у ніч на 10 червня цього року між двома чоловіками зав’язався словесний конфлікт. Аби його припинити, у суперечку втрутився третій – якраз йому і дістався удар кулаком в обличчя. У результаті – рани і травматична ампутація трьох зубів. За висновками судово-медичних експертів, це ушкодження середнього ступеня тяжкості. Вони ж і  спричинили тривалий розлад здоров’я.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково. Стаття 122. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження

  1. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне