Шепетівський суд виніс вирок орендареві ставка, що зламав ребра пенсіонеру-рибалці

14
Фото: court.gov.ua

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним обвинуваченого в нанесенні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження. Та призначив покарання – 2 роки позбавлення волі. Звільнивши від його відбування на 2 іспитових роки.

«Обвинувачений вчинив злочин середньої тяжкості, позитивно характеризується, відповідно до ст.89 КК України є не судимим. Востаннє притягувався до кримінальної відповідальності за службові злочини в жовтні 2014 року, з часу вчинення даного злочину 27 вересня 2017 року до кримінальної відповідальності не притягувався. Це на думку суду привело до позитивних змін в його особистості й створило у нього готовність до самокерованої правослухняної поведінки у суспільстві», – обґрунтовує суд.

Крім цього, суддя частково задовольнив цивільний позов потерпілого. Стягнув на його користь 336 гривень, витрачених на медикаменти. Та 20 тисяч гривень моральної шкоди.

У вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 КК України, обвинуваченого суд виправдав – через відсутність складу злочину.

«За відсутності відповідного мотиву. Коли застосування насильства зумовлене неприязними стосунками з потерпілим і прагненням завдати шкоди конкретній особі з особистих спонукань, сам собою факт вчинення протиправних дій у громадському місці не дає достатніх підстав для кваліфікації їх як хуліганства», – констатує суддя.

Як встановив суд, ввечері 27 вересня 2017 року обвинувачений ногою вдарив в груди пенсіонера. Він рибалив на березі ставка в с. Серединці Шепетівського району. Зламавши йому два ребра. Агресивну поведінку підприємця викликало те, що чоловік ловив рибу на орендованій ним водоймі без дозволу.

У суді обвинувачений свою причетність до інкримінованих злочинів заперечив. Сказав, що мав конфлікти із селянами, які самовільно ловили рибу на орендованому ставку, у тому числі з потерпілим. Але не бив його. Ба більше, того дня, коли тому зламали ребра, він був у Києві. А свідчення проти нього назвав помстою місцевих за те, що не давав їм рибалити на ставку.

Утім, факт, що бив саме орендар, у суді підтвердили свідки.  Ті події підтвердив інший рибалка, що якраз сидів навпроти пенсіонера, і достеменно бачив, хто завдавав удару.

«Враховуючи об`єктивно з`ясовані обставини, суд дійшов висновку, що винуватість обвинуваченого повністю доведена у судовому засіданні і його дії правильно кваліфіковані, як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження. Яке не є небезпечним для життя, і не потягло наслідків, передбачених у ст.121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я, за ч.1 ст.122 КК України», – ідеться у вироку суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне