Шість із семи одномандатних виборчих округів Хмельниччини отримували державні субвенції у 2018 році

Фото: transkarpatia.net

У 2018 році на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку Хмельницька область отримала понад 204 млн грн. Як свідчить дослідження ОПОРИ, лідером за кількістю одержаних коштів у регіоні став виборчий округ №191, натомість на виборчий округ №193 у минулому році субвенції не надходили. Найбільша частка державного фінансування у формі субвенцій була спрямована на розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури в області, найменша – на встановлення та ремонти дитячих і спортивних майданчиків.

Згідно із Додатком №3 до розпоряджень Кабміну про «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» №423, №867 та №934 у 2018 році з Державного бюджету України було виділено 4 млрд 96 млн грн. Із цих грошей Хмельниччина отримала 349 субвенцій на суму понад 204 млн грн. Найбільше коштів дісталося виборчому округу №191 (72,83 млн грн), а найменше – виборчому округу №189 (11,12 млн грн).

Майже половина державного фінансування, яке одержала Хмельницька область минулого року, була спрямована на розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури – 38 субвенцій загальною сумою 98,97 млн грн. На будівництво, ремонти та облаштування освітніх закладів надійшло 223 субвенції на суму 65,9 млн грн; на медичні заклади – 33 субвенції на суму 23,75 млн грн; на ремонт та будівництво доріг – 3 субвенції на суму 8,49 млн грн; соціально-культурна сфера одержала з Держбюджету 43 субвенції на суму 6,6 млн грн. Найменше державних грошей спрямували на встановлення та ремонти дитячих і спортивних майданчиків в області – 9 субвенцій у сумі 0,69 млн грн.

www.oporaua.org

www.oporaua.org

Тематика субвенцій тут.

Одномандатний виборчий округ №187, який у Верховній Раді України представляє народний депутат Сергій Мельник (фракція партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), у минулому році отримав 16 субвенцій на загальну суму 37,2 млн грн. Найбільша сума, 21,46 млн грн, була спрямована на будівництво другої черги водогону від с. Чернелівки Красилівського району до м. Хмельницького, друга за величиною субвенція на округ у 5 млн грн – на поліпшення матеріально-технічної бази Хмельницького обласного онкологічного диспансеру. Найменше грошей, 6 тис. грн, виділили на придбання 20 м’ячів Медбол для Технологічного багатопрофільного ліцею з загальноосвітніми класами ім. Артема Мазура.

З-поміж сфер, на які округ отримував державні гроші, переважає житлово-комунальне-господарство та інфраструктура – 3 субвенції на суму 26,41 млн грн. На медичні заклади округу Уряд виділив 2 субвенції в сумі 6,6 млн грн, на освітні – 10 субвенцій загальною сумою 3,99 млн грн. Найменше дісталося соціально-культурній сфері – 1 субвенція на 0,2 млн грн.

Про роль нардепа у виділенні на округ грошей із Державного бюджету повідомляли місцеві ЗМІ: в грудні минулого року онлайн-видання «Новини. Хмельницький» опублікувало матеріал, в якому зазначалося, що «за майже 4 роки діяльності народний депутат Сергій Мельник ініціював, а Уряд підтримав, виділення на Хмельницьку область 114,1 млн. грн. державної субвенції на здійснення заходів щодо соціально – економічного розвитку окремих територій. З цієї суми майже 101 млн. грн. було виділено на об’єкти міста Хмельницького».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне