Школам Хмельниччини рекомендують навчатись по суботам, щоб подовжити зимові канікули

Фото: ілюстративне

Школам Хмельниччини рекомендували навчатись по суботам, щоб учні раніше і на довше пішли на зимові канікули.

Про це Суспільному розповіла директорка департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Дарія Басюк.

З її слів, скільки саме закладів загальної середньої освіти дослухались до рекомендацій департаменту освіти, статистики поки не має.

“З огляду на перспективи досить складного опалювального сезону, на розуміння того, що поки що ситуація достатньо складна, школа розробляє графік навчального процесу. Я рекомендую всім використовувати суботу для того, щоб максимально ефективно використати ось цей теплий період. Якщо ми говоримо про заклади обласного підпорядкування з цілодобовим перебуванням, там, звичайно, всі в суботу навчаються. Яким чином будуть ухвалювати рішення територіальні громади, це бажання і можливості засновника. 175 днів повинен тривати навчальний рік в закладах загальної середньої освіти, і, відповідно, будуть плануватися канікули. Якщо ми ефективно будемо використовувати зараз осінній теплий період, то можна буде подовжити зимові канікули. Можливо, канікули будуть перемежовуватися з дистанційкою. Кожний заклад має право це визначати”, – каже Дарія Басюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне