Школи Кам’янця-Подільського готові прийняти першачків

Фото: kam-pod.gov.ua

Першого вересня маленькі кам’янчани увійдуть не лише в нові класи, але й сядуть за нові парти з новими підручниками і обладнанням. До нового освітнього року міська влада закупила для школярів меблі та навчальні матеріали.

kam-pod.gov.ua

Цього року у перших класах Кам’янця, а їх буде 39, навчатиметься близько 1100 малюків. Загалом до школи піде орієнтовно 10 тисяч учнів. Традиційно під час літніх канікул у навчальних закладах проводяться ремонти, до занять оновлюються шкільні класи та учительські кабінети, закупляється нова техніка і обладнання. Не став винятком і цей рік. Що вже виконано і які придбання отримано бачив сьогодні міський голова Михайло Сімашкевич, відвідавши ЗОШ №5 і 12 та НВК №3.

kam-pod.gov.ua

– У кожній із цих шкіл ми оглянули перші класи, в яких уже другий рік поспіль діти навчатимуться за програмою Нової української школи. А також – новенькі парти та допоміжні для навчання матеріали й ігри, які було придбано за кошти Державного і міського бюджетів (загальна сума – близько 5 млн грн).

До першого вересня надійдуть ще й комп’ютери, які педагоги зможуть використовувати під час навчального процесу, – прокоментував міський голова.

Так, ЗОШ №5 відвідуватиме 87 першачків. Тут буде сформовано три перших класи, причому один із них працюватиме за ще однією новою для закладу програмою «Інтелект України». Це – науково-педагогічний проект, який створювався таким чином, щоб у дитини розвивалася та зберігалася цікавість до навчання, а уроки проходили у формі гри.

kam-pod.gov.ua

У НВК №3, окрім всього іншого, встановили «інтерактивну підлогу» – спеціальну технологію за аналогією до інтерактивної дошки. Вона передбачена і для ігор, і для навчання. Таке обладнання загалом придбали для шести шкіл міста, де є інклюзивні класи для діток з особливими потребами. До речі, тут теж навчатиметься близько 90 учнів перших класів.

– Ми хочемо, щоб наша школа була місцем радості для дітей, місцем спокою для батьків і місцем творчості для вчителя. Тому робимо все можливе, аби тут було комфортно навчатися і працювати, – зазначила директор Оксана Токар.

У ЗОШ №12, де два перших класи відвідуватиме 42 дитини, обладнали ресурсну та ігрову кімнати, лікувально-фізкультурний кабінет. Тут маленькі кам’янчани зможуть не лише відпочивати, але й отримувати медично-профілактичну допомогу.

kam-pod.gov.ua

Крім того, продовжується забезпечення навчальних закладів підручниками.  Наразі закуплено 10 тисяч посібників. До першого вересня очікується ще одна партія.

Інформує сайт Кам’янець-Подільської міської ради

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне