Сім жителів Хмельниччини виявились колаборантами – кіберполіція

Фото: ілюстративне

Від початку повномасштабного нападу Росії на Україну кіберполіція області шукає в соцмережах та виявляє прихильників «руського міра».

Про це Суспільному розповів інспектор відділу протидії кіберзлочинам Олексій Перець.

«Ми шукаємо тих, які вважають, що Херсон це Росія, Крим це Росія. Які розказують, що дійсно класно, що росіяни прийшли нас рятувати. З початку війни було встановлено 17 осіб, з них 7 – жителі Хмельницької області. Їх вже встановили й проводяться деякі слідчі розшукові дії: чи це дійсно вони були, чи, можливо, є часті випадки, коли створюють двійники соціальних сторінок і ніби від їхнього імені пишуть такі речі. Або, наприклад, особа втратила доступ до своєї соціальної сторінки, інша особа отримала доступ, відновила сторінку, такі особи будуть притягуватися до кримінальної відповідальності», – розповів Олексій Перець.

Чоловік додає: для повідомлення інформації про прихильників «руського міра» працівники кіберполіції Хмельниччини створили спеціальний чат-бот.

«Всі небайдужі громадяни Хмельницької області можуть надсилати інформацію, щодо колабораційної діяльності, щодо псевдоволонтерів і іншу інформацію, яку вони вважають актуальною для кіберполіції», – каже Олексій.

А ще, каже інспектор, кіберполіція України створила чат-бот «Стоп раша», куди можна відправляти інформацію про неправдиві телеграм-канали: «І надалі адміністрація телеграму приймає рішення, щодо їх блокування. Що припиняє діяльність таких телеграм каналів, які розповсюджують неправдиву інформацію».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне