Скороходи Хмельниччини успішно виступили на національних змаганнях

Фото: Хмельницька обласна державна адміністрація
Нещодавно у місті Луцьку відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Участь у цих змаганнях, де визначався склад збірної на найближчі міжнародні змагання поточного року, взяли понад 100 найсильніших скороходів з 11 областей країни.
 
Представники Хмельниччини виявилися доволі конкурентними у боротьбі за нагороди. Лише дві секунди відділили Віталія Тарасюка, 2009 року народження, від здобуття звання чемпіона у юнацькій віковій групі U16. Він подолав 3 кілометри за 13 хв 33 сек, пропустивши вперед більш досвідченого і старшого за віком Іллю Шпонарського з Житомирщини, cтав срібним медалістом.
 
Нагороду такого ж гатунку серед юніорів U20 отримав лідер нашої команди Роман Горбачов, 2006 р.н., на дистанції 10 км (46 хв 37 сек).
 
Бронзова медаль дісталася Владиславі Бадлюк, 2007 р.н., після фінішу на 5 км (28хв14сек) серед дівчат U18, а четвертою тут стала Юлія Мельник, 2006 р.н. (28 хв 14 сек).
 
Усі вони тренуються в Старокостянтинівській ДЮСШ під наглядом Олександра Вербицького та Володимира Гоняка.
 
 
Славутчанка Катерина Черняк, 2008 р.н., якою опікується тренер Тетяна Черняк, також виборола бронзу на дистанції 2 км (10 хв 00 сек) серед дівчат U16. Одразу за нею – четвертою, фінішувала хмельничанка Дар’я Боднар, 2010 р.н. (10 хв 10 сек), тренери – Олена Лещенко та Світлана Лазоренко з ДЮСШ №1.
 
Ще одна вихованка вказаних тренерів- Дар’я Лещенко,2005 р.н., в змаганнях юніорок U20 зайняла 6 місце на дистанції 10 км (55 хв 11 сек).
 
Команда Хмельниччини, в складі якої немає спортсменів молодіжної та дорослої вікових груп, посіла підсумкове 5 місце.
 
 
Золото на дистанції 20 км , де брали участь учасники чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських Ігор, першість у жінок виборола вихованка Ярмолинецької ДЮСШ, заслужений майстер спорту Людмила Оляновська (1 год 30 хв 07 сек) , а колишній хмельничанин, майстер спорту міжнародного класу Едуард Забуженко фінішував 5-м (1 год 27 хв 54 сек) серед чоловіків.
 
Даний старт був відбірковим, адже за його підсумками спортсмени, що посіли 1-2 місця у юнацьких та юніорських вікових категоріях, поїдуть на чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій зі спортивної ходьби, який відбудеться 9 квітня у місті Анталія (Туреччина).
 
А призери (1-3 місця) в категорії дорослі на дистанціях 20 та 35 км братимуть участь у командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби, який відбудеться в чеському місті Подєбради. Разом з дорослими участь у цих змаганнях візьмуть і юніори, які фінішували 1-2 на дистанції 10 км.
 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне