Славута відмовляється від пересувних цирків-шапіто з дикими тваринами

Фото:

Таке рішення підтримали депутати Славутської міської ради на сесійному засіданні,  яке відбулося сьогодні, 29 листопада.

Зокрема, розглянувши звернення депутата Славутської міської ради Свінтіцького М.В. про врегулювання питання розміщення на території міста Славути заїжджих пересувних цирків-шапіто з дикими тваринами, у зв’язку із набуттям розголосу питання щодо жахливих умов утримання, безжалісного дресирування диких тварин у заїжджих пересувних цирках-шапіто, недопущення порушень державних стандартів Славутська міська рада вирішила рекомендувати Державній екологічній інспекції України посилити контроль у здійсненні державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері захисту диких тварин від жорстокого поводження, за наявністю дозвільних документів на утримання та розведення диких тварин; рекомендувати управлінню культури виконавчого комітету Славутської міської ради не надавати погодження на розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з дикими тваринами на території міста Славути.

Варто додати, від імені Славутської міської ради це питання було підняте і у відповідному зверненні до народного депутата О. Жмеренецького, відповідь якого нижче.

Прес-служба Славутського МВК

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне