Славутські лісівники вивчали досвід польських колег

Фото: kmlis.gov.ua

Директор державного підприємства «Славутське лісове господарство» Віктор Сапожнік, головний інженер Віктор Туринський та інженер лісового господарства Олександр Веремій побували в Польщі, де вивчали досвід тамтешньої лісової галузі, яка рахується однією з найкращих у Європі.

Вони відвідали міжнародну виставку «LAS-EXPO» у місті Кельце, яка представляла деревообробну промисловість і лісове господарство. Тут демонстрували обладнання й техніку для лісогосподарських робіт, обробки і транспортування деревини, засоби захисту, інформаційні системи та ін.

Крім того польські колеги показали весь комплекс лісогосподарської діяльності. Зокрема, наші лісівники ознайомились із досвідом вирощування садивного матеріалу в контрольованих умовах із закритою кореневою системою в надлісництві «Daleszyce». Це сучасний завод, який щороку вирощує понад 3 мільйони саджанців лісових порід із закритою кореневою системою. В цьому центрі представлено всі сучасні інновації, що застосовують у світі: від техніки для підготовки насіння до автоматизованої лінії висіву, сучасних теплиць та холодильних камер із автоматизованою системою контролю мікроклімату. Мають на території свою власну лабораторію та метереологічну станцію.

kmlis.gov.ua

Особливу увагу гості з Хмельниччини звернули на створення і догляд лісових та піднаметових культур, проведення різних систем рубок, формування складних багатоярусних деревостанів. Також у численних приватних розмовах обговорювали можливі шляхи подолання негативних явищ, що мають місце в лісовому господарстві.

Візит до Польщі й ознайомлення з досвідом роботи колег матиме важливе значення для подальшого формування нового бачення лісового господарства. Відомо, що обмін досвідом – найкращий стимул для роботи.

Прес-служба Славутського лісгоспу

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне