Славутські медики готуються до страйку

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ
Якщо до 9-го червня 2021 року держава не виплатить медичним працівникам Славутської лікарні заборгованість по заробленій доплаті – люди вдадуться до страйку.
 
Про таке рішення було заявлено 03 червня на розширеному засіданні профспілкового комітету КП “Славутська міська лікарня імені Ф.М.Михайлова” Славутської міської ради.
 
“Основним питання порядку денного зборів стала ситуація, яка склалася з підписанням договору з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» та невиплатою доплати медичному персоналу за виконану роботу в квітні місяці 2021 року.
 
На засіданні медичні працівники виразили свою стурбованість на рахунок даної ситуації та спільним рішенням ініціювали проведення страйку, якщо до 09 червня їм не виплатять відшкодування за їхню працю в повному обсязі.
 
В квітні місяці, в Славутській міській лікарні отримали стаціонарну медичну допомогу 298 пацієнтів, повністю пролікований і виписаний 221 пацієнт. Крім того, з числа пролікованих, 219 були підключені до джерел подачі кисню, а 19 з них на апаратах ШВЛ. Протягом цього періоду кількість кисневозалежних протягом доби сягала 60 пацієнтів, а в пікові дні споживання кисню було на рівні 80-90 балонів.
 
Слід також згадати, що з 02 квітня на базі лікарні, за наказом Міністра охорони здоров’я України було розгорнуто мобільний госпіталь ДСНС на 120 ліжок, в якому було проліковано 27 хворих на коронавірус, і для його належного забезпечення була створена одна бригада в кількості 22 осіб медичного персоналу.
 
З приводу ситуації що склалася, адміністрацією лікарні були направлені листи міському голові Василю Сидору, в.о. голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Андрію Віленському, а також ведуться перемовини з директором Західного департаменту НСЗУ Мар’яною Возницею.
 
Враховуючи вищенаведене, медичні працівники Славутської міської лікарні мають повне право на отримання відповідної доплати за свою титанічну працю та ризик власним життям і здоров’ям”.
 
За інформацією Славутської МЛ
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне