«Слуги Народу» дали старт відновленню Палацу Санґушків в Ізяславі

Фото: https://www.facebook.com/ze2019khm/
Багаторічна бюрократична тяганина призвела до занепаду легендарної пам‘ятки культури – Палацу князів Санґушко. Вигляд будівлі викликає жах у місцевих і туристів. Без належної підтримки палац руйнується і загрожує зовсім зникнути з карти світу.
 
За ініціативи народної депутатки України Олени Копанчук було організовано виїзд в м.Ізяслав в рамках «круглого столу». Участь взяли голова Хмельницької облорганізації партії «Слуга Нараду», народний депутат України Сергій Мандзій, голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, голова Ізяславської ОТГ Сергій Шлегель, депутати Хмельницької обласної ради.
 

https://www.facebook.com/ze2019khm/

 
За словами Олени Копанчук, тридцять років бездіяльності влади призвело до руйнування історичної пам‘ятки культури.
 
«Представляючи думку громади, мушу звернути увагу на цю проблему. Саме тому я і організувала цей круглий стіл. Збереження архітектурної пам‘ятки Санґушко дозволить залучити додаткові кошти за рахунок туристів з України та Європи. А найголовніше – ми збережемо архітектурну пам‘ятку для наступних поколінь», – наголосила Олена Копанчук.
 
Після завершення круглого столу учасники заходу оглянули саму пам‘ятку архітектури та були здивовані масштабами руйнування та занепаду споруди.
 
«Стан споруди є вкрай жахливий, здається, ще декілька років і ми б бачили лише залишки палацу. Радію тому, що почалась робота по збереженню легендарної споруди. Тепер це питання на контролі в громади, місцевої влади та народних депутатів. Впевнений, об‘єднавшись ми збережемо палац князів Санґушко», – прокоментував нардеп Сергій Мандзій.
 

https://www.facebook.com/ze2019khm/

 
За результатами зустрічі було створено дорожню карту збереження палацу і поставлені терміни виконання, першим завданням стоїть створення проєктно-кошторисної документації.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне