«Спеціалізувалися» на оборудках з авто — на Хмельниччині поліція викрила організовану злочинну групу

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Зловмисники обіцяли власникам обміняти їхні авто на кращі за невеличку доплату. Однак, потерпілі або отримували «нові» автомобілі у несправному стані, або взагалі залишалися ні з чим.

Викрили шахрайську схему та учасників угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими та кримінальною поліцією області.

Встановлено, що організував «схему» 34-річний чоловік та залучив двох спільників — усі мешканці регіону. Відповідно до розробленої оборудки зловмисники займалися обміном автівок на кращі за невеличку доплату. Проте фактично надавали потерпілим автомобілі з підробленими документами та у гіршому технічному стані. Після виявлення проблем громадяни не мали можливості повернути ані автівки, ані кошти. Транспортні засоби, одержані від потерпілих, зловмисники переоформлювали на підконтрольних осіб.

https://hm.npu.gov.ua/

Наразі поліцейські встановили причетність угруповання до шести фактів незаконного набуття права власності на транспортні засоби. В результаті злочинних дій потерпілим завдано шкоди на суму понад 700 тисяч гривень.

У середу, 16 лютого, оперативники та слідчі за підтримки спецпідрозділів поліції провели 30 санкціонованих обшуків на території Хмельницької та Вінницької областей. Вилучили автомобілі потерпілих, фіктивні договори купівлі-продажу, «чорнові» записи, бланки, печатки, автомобільні номери, а також гроші у різній валюті на загальну суму понад 1,2 млн грн.

На підставі отриманих доказів організатору та двом спільникам повідомлено підозри за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної «схеми».

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне