Спотворення торгів під час проведення Волочиською ЦРЛ процедури із закупівлі ендоскопів

11
Фото: gmd.center

Синхронність дій свідчить про узгоджену поведінку.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Олімп- Медсервіс» (м. Київ) та ФОП Міщанюка О.С. (м. Ірпінь, смт. Коцюбинське, Київська обл.) загалом на 48 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Як інформує прес-служба відділення, суб’єкти господарювання у 2016 році узгодили дії під час проведення Волочиською центральною районною лікарнею процедури відкритих торгів із закупівлі ендоскопів.

Переможцем торгів визнано ФОП Міщанюка О.С. з вартістю предмету закупівлі 319500 гривень. Учасники в один день розмістили свої пропозиції на електронному сайті публічних закупівель, використовуючи одне комп’ютерне обладнання, протягом трьох раундів аукціону стартові ціни не змінювали, в наявності ендоскопів не мали.

Для підтвердження сервісного обслуговування та надання гарантійного та післягарантійного обслуговування запропонованого обладнання обидва учасники надали гарантійний лист ТОВ «Олімп-Медсервіс». Засновник ТОВ «Олімп-Медсервіс» та ФОП Міщанюк О.С. зареєстровані за однією адресою. Між учасниками процедури закупівлі існували цивільно – правові відносини.

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Олімп-Медсервіс» та ФОП Міщанюк О.С. не братимуть участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Нагадаємо, що Хмельницьку міську раду запідозрено в антиконкурентних діях. Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 08.02.2018 року №82 “Про затвердження конкурсної документації з призначення управителя багатоквартирних будинків у місті Хмельницькому та внесення змін в рішення виконавчого комітету від 25.05.2017 № 375” були затверджені кваліфікаційні умови проведення конкурсу, що встановили обмеження стосовно наявного досвіду роботи з надання послуг у сфері обслуговування не менше 2 років та утримання будинків та прибудинкових територій та обсягів наданих послуг обслуговування не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне