Справа Байдича: суд не побачив жорстокого поводження

Фото: https://www.facebook.com/UAnimals.official/

Про це повідомила громадська організація “UAnimals“. 

Суд виправдав чергового живодера! Пам’ятаєте справу чиновника Байдича, який прив’язав до автомобіля собаку і тягнув її по дорозі? Здавалось би уникнути покарання живодеру не вдасться. А от і ні. Експертиза не виявила у собаки каліцтва, а суд на основі цього виправдав садиста.
 

 

«Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсік тілесні ушкодження відносяться до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 Кримінального кодексу України», – повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк.

Інформує suspilne.media.

За словами начальниці сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інни Глеги, собака Барсік досі проживає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції області.

«Йому виділили окремий вольєр, а службові собаки діляться із ним харчуванням, оскільки на Барсіка воно не передбачене. Наразі Барсік гарно почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину. Але з бажаючих його забрати, до кінологічного центру ніхто не звертався», – каже Інна Глега.

Нагадаємо, що у листопаді 2019 року Володимир Байдич, займаючи посаду директора Державного архіву Хмельницької області, прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі. Свій вчинок чиновник пояснив тим, що пес вкусив його маму, тому він придумав йому таке покарання. У лютому минулого року чоловіка було звільнено, відповідне розпорядження розмістили на сайті Хмельницької ОДА. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне