Справа Лабазюка. Прокуратура хоче взяти нардепа під варту та арештувати його майно

Фото: https://znaj.ua/

Сьогодні, 24 листопада, Вищий антикорупційний суд розглядає клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу народному депутату від Хмельниччини Сергію Лабазюку.

Інформує ЖАР.INFO

Прокурорка заявила клопотання про арешт майна та активів політика. Адвокати попросили час для ознайомлення з документом та виступили проти того, що прокуратура долучила до матеріалів справи документи про майновий стан дружини нардепа, голови Хмельницької облради Віолети Лабазюк. На їхню думку, це не є предметом розгляду.

Після перерви у засіданні прокурорка заявила ще одне клопотання – про взяття під варту Сергія Лабазюка. Остаточне рішення має ухвалити Вищий антикорупційний суд.

Підозру Сергію Лабазюку було оголошено 21 листопада за ч. 4. ст. 369 Кримінального кодексу (“Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Також за інформацією ІНФОЗЯБРА, сьогодні антикорупційний суд арештував директора фірми Лабазюка АТ «URD» Дениса Назімова. Водночас суд застосував альтернативу у вигляді грошової застави на суму 12 мільйонів гривень.

Судове засідання ще триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне