Справу закрити: потерпілий, котрому через ревнощі зламали щелепу, відмовився від обвинувачення

35
Фото: gp.gov.ua

Полонський районний суд закрив кримінальне провадження щодо обвинуваченого за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) через відмову потерпілого від обвинувачення.

«Відповідно до ст. 12 КК України злочин, передбачений ч.1 ст. 122 цього ж Кодексу є злочином середньої тяжкості і згідно зі ст. 477 КПК України належить до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення. … з урахуванням позиції потерпілого про відмову від обвинувачення, а також М., який визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України, суд приходить до висновку, що клопотання потерпілого слід задовольнити, а кримінальне провадження закрити», – зазначає в ухвалі суддя.

Події відбулися в ніч на 8 вересня цього року в Полонному біля більярдного клубу: 20-річний місцевий житель вдарив кулаком в голову молодого чоловіка, бо вважав, що той залицявся до його колишньої дівчини. Медики діагностували у потерпілого переломи кісток черепа та струс головного мозку.

У підготовчому судовому засіданні він подав заяву про відмову підтримувати приватне обвинувачення щодо свого кривдника. Прокурор і обвинувачений проти її задоволення не заперечували.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне