Староста сільської ради заплатить 15 тис 300 грн штрафу за випалювання сухої рослинності

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Попри постійні нагадування щодо заборони спалювання сухої трави, залишків сухої рослинності, листя та сміття, інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, при проведенні заходів держконтролю на території Красилівського та Ізяславського районів було виявлено осіб, що чинили самовільне спалювання сухої рослинності.

До речі, один з протоколів було складено на старосту сільської ради (ОТГ) за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення з дозволу якої, на території старостату на відстані 23 метрів від адмінбудівлі чинилось випалювання сухої рослинності та їх залишків. За вказані дії порушницю було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 15 тис 300 грн.

У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі статтею 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України покарання передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає громадян бути відповідальними, не порушувати законодавство та дотримуватися простих правил пожежної безпеки аби не завдавати шкоди природі та людям!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне