Стрілянина в Хмельницькому: хуліганство чи вседозволеність Свободи?

Фото: Орест Бондар

Нещодавно усі ми стали свідками нетипової події для тихого і спокійного Хмельницького, коли серед білого дня у спальному масиві міста відбулася стрілянина. Тоді впритул, вікно до вікна, автомобілів один із лідерів місцевої ВО «Свобода» Олександр Сіротін, якого за останніми чутками мають просувати на старосту села Давидківці, вистрелив у колишнього заступника начальника міського управління ЖКГ Володимира Путіна.

У нашому місті мер Олександр Симчишин і його команда є також представниками тієї ж «Свободи». Логічно, що у людей, які живуть у Хмельницькому та Давидківцях, виникає питання: вчинок Сіротіна – це нормально для «Свободи»? Чи керівництво міста зробить все для того, аби таких подій більше не було і такий злочин був покараний? Є лише 2 варіанти.

Бо навіть відмовчування буде означати, що міська влада робить все, щоб стрілок уник покарання. Тобто він не випадковий у цій партії, і його відбілюють, бо для них усіх така поведінка є нормою.

А незадовго до виборів усі хочуть знати і бачити справжнє обличчя Команди Симчишина та зрозуміти, хто насправді керує містом. І як ним керують: справедливо, чи ставлячи інтереси однопартійців вище за звичайні людські цінності?

Зі слів Сіротіна, він дістав травматичну зброю, зробив попереджувальний постріл і після цього поїхав. А з відео, яке зафіксували камери спостереження, які оприлюднили ЗМІ та є у відкритому доступі, добре видно, що ніякого попереджувального пострілу не було. Він направив пістолет і вистрілив у людину. Це хуліганство чи спроба розправи? Поліція відкрила кримінальне провадження, вилучила зброю, але досі не оголосила підозру «стрільцю»? У них не вистачає на це часу, чи хтось попросив їх не поспішати з розслідуванням?

Чекаємо реакції правоохоронців, міської влади та ВО «Свободи», або їх відсутності. Бо красномовне мовчання для всіх теж буде відповіддю.

Орест Бондар

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне