Суд арештував чотири іномарки та причеп ексначальника хмельницького КЕВ, підозрюваного у хабарництві

смертельного випадку
Фото: Хмельницький апеляційний суд

Хмельницький міськрайонний суд арештував чотири автомобілі «Mitsubishi pajero», 1995 року випуску;  «Nissan Maxima», 2001 року випуску; «Lexus LX 4704664», 2004 року випуску; «Suzuki Samurai 1300», 1986 року випуску і причеп «Автобан», які належать колишньому начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу м. Хмельницький Петру Хохуну, підозрюваного у вчиненні правопорушення за ч.3 ст.369-2 (“Зловживання впливом”), ч.3 ст.368 КК України (“Одержання неправомірної вигоди”). Інформує НГП.

Про це свідчить ухвала суду від 8 лютого.

В судовій ухвалі зазначено, що арешт накладено з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання шляхом тимчасового позбавлення права на їх відчуження.

Як писав НГП, раніше суд арештував земельну ділянку площею 0.15 га у с.Бахматівці Хмельницького району, два будинки, пістолет ПМ 9 мм із 30-ма набоями, пістолет «Стєчкіна» з коробом і 5-ма магазинами, ножа, рушницю з написом «made italy», рушницю марки «ИЖ 12», рушницю марки «impla plus» і 71, 5 тис. грн, вилучених під час обшуків.

За даними досудового розслідування, Петру Хохону інкримінують вимагання коштів у директора ТОВ «Газпромпостач» за нестворення штучних перешкод у ході реалізації договорів постачання природного газу протягом 2019 року, укладенні договорів постачання природного газу у 2020 році, а також перемозі вказаного ТОВ під час проведення тендеру на постачання природного газу для хмельницького КЕВ.

У середині грудня 2019 року Хохун відправив свого бухгалтера до Києва для отримання хабара на суму 80 тис. грн. Під час передачі коштів для Хохуна директор ТОВ «Газпромпостач» акцентувала увагу на тому, що вона передає 80 тис. грн із розрахунку 150 гривень з 1000 куб. м використаного природного газу КЕВ.

Після повернення бухгалтера КЕВ до Хмельницького Хохун заявив, що вона може залишити собі 20 тис. грн, а решту передати йому. Передача грошей відбулася через водія, який керував службовою автівкою.

Крім цього, по другому епізоду Хохуна підозрюють у вимаганні 40 тис. грн за ухилення від призову на строкову військову службу у Збройних Силах України. За цю суму він обіцяв вплинути на військового комісара Красилівського районного військового комісаріату.

Підозра за ч.3 ст.369-2 і ч.3 ст.368 КК України була вручена Хохону 24 грудня.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, з червня 2016 року Петро Хохун очолював хмельницький КЕВ. З 10 січня 2020 року новим керівником відомства призначено Володимира Деренівського, колишнього головного інженера.

Наразі Хохун є діючим депутатом Хмельницької районної ради під партії “Поруч”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне