Суд арештував народного депутата Сергія Лабазюка

Фото: суд

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 28 листопада, ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Лабазюку, якого підозрюють у підкупі топпосадовців України.

Про це із судової зали повідомляє кореспондентка Суспільного.

ВАКС частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури та ухвалив взяти Сергія Лабазюка під варту та утримувати у Київському СІЗО до 21 січня 2024 року. Також суд визначив альтернативу — внесення застави у розмірі 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

У разі внесення застави на Сергія Лабазюка буде покладений обов’язок прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд також визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями.

При цьому нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ “Ю Ар Ді Українські дороги” Денисом Назімовим, й водієм, який передавав “китайський подарунок” Мустафі Найєму Богданом Шудрею.

Що відомо про справу Сергія Лабазюка

  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює нардепа Сергія Лабазюка у висловленні пропозиції надати хабаря топпосадовцям Олександру Кубракову і Мустафі Найєму. Йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
  • 24 листопада Вищий антикорупційний суд (ВАКС) взяв до розгляду клопотання САП щодо обрання нардепу Сергію Лабазюку запобіжного зпаходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 100 мільйонів гривень. Розпочавши досліджувати матеріали справи, суд не встиг обрати нардепу запобіжний захід та переніс засідання на 27 листопада.
  • Закінчивши розгляд усіх матеріалів справи 27 листопада, суд оголосив перерву та суддя вийшов до нарадчої кімнати, пообіцявши винести ухвалу вранці 28 листопада.
  • 24 листопада суд також розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу директору компанії нардепа Лабазюка Денису Назімову. Йому призначили тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірів 12 мільйонів гривень.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне