Суд без суддів, або чому не працює Новоушицька “Феміда”

голов
Фото: @Nu.km.court.gov.ua

Станом на 12 грудня у  14 райсудах були відсутні судді з повноваженнями на здійснення правосуддя. Про це повідомляє сайт “Ліга закон” з посиланням на відповідь Державної судової адміністрації. 

Серед цього переліку є Новоушицький районний суд Хмельницької області.

Варто зазначити, що без працівників Феміди люди не можуть звернутися за захистом своїх прав. А цивільні справи зберігаються у канцеляріях судів до призначення або переведення повноважених суддів.

Згідно з Конституцією України кожен громадянин має право на захист і судовий розгляд своєї справи. З цього виходить, що без чинного Новоушицького райсуду права громадян різко порушуються.

Нагадаємо, що розпочалася процедура ліквідації Апеляційного суду Хмельницької області. Про це внесли відповідний запис до державного реєстру. Відтак, ліквідаційна комісії приступила до виконання своїх обов’язків. Строк пред’явлення вимог кредиторів установили до 5 грудня 2018 року. Раніше Державна судова адміністрація України затвердила персональний склад ліквідаційної комісії. ЇЇ головою стала Марина Тимощук, заступник керівника апарату Апеляційного суду Хмельницької області. До складу комісії увійшли: Тетяна Овдієнко (начальник відділу служби управління персоналом апарату цього ж суду), Наталія Заболотна (начальник відділу-головний бухгалтер відділу планово-фінансової діяльності бухгалтерського обліку та звітності апарату суду), Лілія Доробалюк-Білецька (начальник відділу діловодства та обліку звернень громадян – канцелярії апарату суду), Олександра-Вікторія Пасічник (начальник сектору режимно-секретної роботи апарату суду). Указом Президента України №297/2018 від 28 вересня 2018 року усі 18 суддів Апеляційного суду Хмельницької області були переведені до Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне