Суд конфісковує у хмельницького зоозахисника п’ятьох ведмедів

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним керівника громадської організації «ЗооЗахист», у порушенні правил утримання диких тварин у неволі і призначив штраф 85 грн з конфіскацією тварин.

Про це свідчить постанова від 12 липня, інформує НГП.

За матеріалами справи 30 квітня 2021 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області Тарас Цапар виявив, що на території ГО «ЗооЗахист» (на вул. К. Степанкова, 3, Хмельницький) порушуються правила утримання диких тварин. Зокрема, в неволі утримуються п`ять бурих ведмедів, які занесені до Червоної книги України, без відповідних документів, що посвідчують законність їх вилучення із природного середовища.

У суді керівник ГО підтвердив, що у нього на утримані перебувають п`ятеро ведмедів, з яких двоє дорослих та троє ведмежат. При цьому у нього відсутні документи щодо походження тварин. Додав, що володіє документом щодо належної їх вакцинації. Проте для дослідження цих документів в судовому засіданні їх не подав.

Крім цього, чоловік визнав той факт, що з початку 2021 року вимоги щодо утримання диких тварин в неволі дещо змінилися та умови в яких у нього утримуються п`ятеро ведмедів в певній мірі не відповідають цим вимогам, хоча і намагається їх покращити. Однак відповідні докази до суду не подав.

Суд вважає, що вина особи підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, актом складеним за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду щодо додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів ГО «ЗооЗахист».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне