Суд оштрафував батька, що намагався «відкупити» сина від кримінальної відповідальності за наркотики

192
Фото: court.gov.ua

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. І визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища. Та призначив обумовлене підписантами покарання – 8500 гривень.

«Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується Г., не є тяжкими. Тому, відповідно до ч.4 ст.469 КПК України, по такій категорії злочинів допускається укладення між прокурором та обвинуваченим угоди про визнання винуватості. Зміст якої відповідає вимогам визначеним ст.472 КПК України», – ідеться у вироку суду.

Як встановив суд, обвинувачений двічі намагався дати неправомірну вигоду начальнику сектору кримінальної поліції Полонського відділення. Котрий за дорученням слідчого, займався встановленням та допитом свідків за фактом незаконного посіву і вирощування 124 рослин конопель його сином.

За припинення слідчих дій та сприяння у закритті кримінального провадження чоловік пропонував правоохоронцю спочатку 200 доларів США. Але той відмовив і попередив про кримінальну відповідальність. Через день обвинувачений знову звернувся з такою ж пропозицією до поліцейського. Щоправда, запропонована сума неправомірної вигоди становила вже 150 доларів США.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне