Суд оштрафував директора НВО у Хмельницькому, який працевлаштував у заклад, який очолює, своїх родичів

Фото: директор НВО № 28 Андрій Андрійчук

Хмельницький суд визнав винним директора НВО № 28 Андрія Андрійчука у порушенні вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Згідно з матеріалами справи, директор Хмельницького НВО № 28 видав накази про прийняття на роботу та про переведення невістки та сина, не повідомивши про наявність у нього реального конфлікту інтересів Департамент освіти і науки Хмельницької міської ради.

Син директора навчального закладу спершу був призначений вчителем трудового навчання та інформатики, а згодом переведений на посаду вчителя фізики.

Невістка розпочала кар’єру з пів ставки лаборанта, згодом отримала ще половину ставки інженера-електроніка. Далі тесть перевів її на посаду асистента вихователя інклюзивної групи продовженого дня, а згодом – вихователем групи продовженого дня.

За словами директора, порушення у роботі були допущенні тому, що він в недостатній мірі був обізнаний з вимогами Закону України «Про запобігання корупції», зокрема щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Вироком суду на нього накласли адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 грн.

Також стягнули на користь держави 536 грн. 80 коп. судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне