Суд оштрафував на 17 тис. грн голову Старосинявської громади за відсутність маски

Фото: https://ngp-ua.info/

Старокостянтинівський районний суд визнав винним голову Старосинявської об’єднаної тергромади Віталія Здебського у порушенні правил карантину і наклав штраф 17 тис. грн.

Про це зазначено у постанові від 3 вересня.

За даними адмінпротоколу, 7 липня о 13 год. селищний голова перебував на зібранні у приміщенні Старосинявської селищної ради без засобів індивідуального захисту, а саме маски чи респіратора, чим порушив підпункт 1 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року.

У судовому засіданні Здебський визнав свою вину та щиро розкаявся.

Суд з’ясував, що вина посадовця підтверджується рядом доказів:

  • даними протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 №589267 від 31 липня 2020 року;
  • особистими поясненнями голови, який підтвердив: 7 липня проводив робочу нараду в дворі Старосинявської ОТГ, після чого було зроблено фотографування події для висвітлення її в мережі інтернет. Після наради, коли він вже знаходився у своєму кабінеті, зайшла керівник апарату та повідомила, що фото не вийшло, а тому попросила усіх зайти до його кабінету для фотографування. Вказував, що у приміщенні під час фотографування він дійсно був без засобів індивідуального захисту, однак у приміщенні усі знаходились біля 1 хвилини;
  • фото з сайту Старосинявської ОТГ, де зафіксовано факт перебування голови та інших осіб у приміщенні Старосинявської ОТГ, при цьому посадовець знаходився у приміщенні без засобів індивідуального захисту;
  • письмовими поясненнями 9 очевидців, які підтвердили, що 7 липня у дворі Старосинявської ОТГ Віталій Здебський проводив нараду, на якій вони були присутні, після чого у кабінеті останнього було проведено фотографування усіх учасників наради, які були в момент фотографування без засобів індивідуального захисту;
  • довідкою старокостянтинівського відділу поліції від 16 липня 2020 року про результати перевірки за зверненням особи щодо проведення наради головою Старосинявської ОТГ із керівниками комунальних підприємств, яка проходила у службовому кабінеті голови із порушенням дотримання карантинних заходів.

Суд наголосив, що селлищний голова, не дотримавшись передбачених заборон щодо перебування у приміщенні Старосинявської ОТГ, яке є громадською будівлею, без засобів індивідуального захисту,  порушив встановлені постановою Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» правила щодо карантину людей, тобто в його діях наявний склад адміністративного правопорушення.

У підсумку на порушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в мінімальному розмірі (17 тис. грн), передбаченому санкцією ст.44-3КУпАП, що, на думку суду, є адекватним скоєному і відповідає особі правопорушника.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне