Суд призначив іспитовий строк нетверезому водію, який збив двох людей

625017_news
Фото: kma.court.gov

23-річного чоловіка Ярмолинецький районний суд визнав винним за двома статтями: ч.2. ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху» та ч.1. ст. 135 «Залишення в небезпеці». Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на чотири роки. Однак, зважаючи на пом’якшуючі та обтяжуючі обставини, обвинувачуваному встановили іспитовий строк на один рік.

Нагадаємо, у липні 2017 року житель села Вербка Мурована Ярмолинецького району, керуючи автомобілем «ВАЗ 21036», порушив правила дорожнього руху і здійснив наїзд на двох чоловіків, які рухалися узбіччям дороги у селі Шарівка. Внаслідок зіткнення із автомобілем один із постраждалих отримав тяжкі тілесні ушкодження, а інший – легкі.

Водій автомобіля із місця пригоди зник і допомоги потерпілим не надав – інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду. Згодом автомобіль порушника виявили працівники поліції.  Судово-токсикологічна експертиза показала 1,8  проміле алкоголю у крові обвинуваченого. Сам чоловік зізнався, що вжив 500 грамів горілки.

Чоловіка суд позбавив права керувати транспортними засобами на три роки. Крім того, стягнув з обвинуваченого майже сто сімдесят тисяч гривень на відшкодування матеріальної та моральної шкоди на користь потерпілих у ДТП.

Нагадаємо, прокуратура домоглась реального покарання винуватцю смертельної ДТП. Трагедія сталась у лютому 2017 року в м. Славута.  24-річний водій автомобіля марки ВАЗ порушив правил безпеки дорожнього руху. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія та керуючи автомобілем свого знайомого, зловмисник здійснив наїзд на 61-річного пішохода. Аби уникнути кримінальної відповідальності, після вчинення ДТП горе-водій зник з місця події. Чоловік не надав потерпілому першої медичної допомоги та не викликав карету швидкої допомоги. Від отриманих травм потерпілий помер на місці ДТП.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне