Суд скасував “карантинний” штраф – керуюча магазином довела, що в її обов’язки не входить маркувати соціальну дистанцію

Фото: ілюстративне

Хмельницький апеляційний суд скасував постанову Хмельницького міськрайонного суду від 18 лютого 2021 року, якою оштрафувано на 34 тис. грн керуючу магазином “Хлібосол” за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 17 березня.

Жінка подала апеляцію, в якій обгрунтувала: є найманим працівником, а саме керуючою магазином «Хлібосол-05» ТОВ «Клевер Продакшн Груп», що підтверджується наказом №272-К від 30 листопада 2020 року. Водночас, згідно з даними виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Клевер Продакшн Груп» є суб`єктом господарювання і керівником вказаної юридичної особи.

Вважає, що під час складання протоколу про адміністративне правопорушення працівник поліції не виконав вимоги процесуального закону, зокрема, не визначив її статус, не визначив, чи вона є тією посадовою особою, яка повинна нести відповідальність за ч.1 ст44-3 КУпАП, та чи може вона бути суб`єктом цього правопорушення, а відтак, чи на належний суб`єкт було складено протокол.

Крім того, згідно з посадової інструкції керуючого магазином, затвердженої 20 січня 2020 року директором ТОВ «Клевер Продакшн Груп», в її обов`язки не входить нанесення маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами.

“Керуюча магазином не є суб`єктом господарювання, суд першої інстанції прийшов до помилкового висновку про порушення нею Постанови КМУ №1236 від 9 грудня 2020 року, яке полягало у не здійснені нанесення маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, а отже і про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.44-3 КУпАП. За таких обставин постанова Хмельницького міськрайонного суду від 18 лютого 2021 року щодо особи підлягає скасуванню”, – наголосив апеляційний суд.

Як писав НГП, суд оштрафував на 17 тис. грн власника магазину «Крупи» у Старокостянтинові, який не припинив діяльність суб`єкта господарювання та продовжував обслуговувати клієнтів без нанесеного маркування для перебування в черзі.

Такий же штраф отримала інша підприємниця, котра не припинила діяльність магазину на вул. Кожедуба, 34 у Старокостянтинові та продовжувала обслуговувати клієнтів без нанесеного маркування для перебування в черзі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне