Суд ухвалив рішення про примусове видворення громадянина РФ, що нелегально перебував на території України

13
Фото: court.gov.ua

«Примусово видворити за межі території України громадянина Російської Федерації (…) Затримати (…) з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України з метою забезпечення видворення строком на 6 місяців», – таке рішення ухвалив Городоцький районний суд. Повністю задовольнивши позовні вимоги представників Державної міграційної служби.

До Городоцького районного суду звернувся місцевий сектор Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області з позовом до громадянина Російської Федерації «про затримання з метою поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства та примусового видворення за межі України».

Свої вимоги позивач мотивував тим, що під час проведення профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» було виявлено 55-річного громадянина Російської Федерації, який порушив правила перебування іноземців на території України. Ухилився від виїзду після закінчення дозволеного законом терміну перебування.

Як встановив суд, чоловік прибув на українську територію у червні 2011 року в приватних справах.

«(…)громадянин Російської Федерації має право перебувати на території України не більше як 90 днів протягом 180 днів. Тобто він повинен був покинути територію України. Проте, на день контролю (17.04.2019), громадянин перебував на території України понад встановлений строк. А саме 180 днів протягом 180. Чим грубо порушив встановлений законодавством термін, перейшовши на нелегальне становище», – ідеться в рішенні суду.

17 квітня 2019 року за ухилення від виїзду з України після дозволеного терміну перебування працівники Городоцького РС УДМС України в Хмельницькій області склали адмінпротокол щодо громадянина РФ (на підставі частини 1 статті 203 КУпАП). І оштрафували його на 1700 гривень. Того ж дня винесли рішення про примусове повернення його з України до 15 травня 2019 року. Але іноземець рішення не виконав та перейшов на нелегальне становище.

«Позивачем у суді доведено, що громадянин Російської Федерації незаконно перебуває на території України, що стало підставою для задоволення позову», – констатує Городоцький районний суд.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне