Суд відмовив у задоволенні подання про скасування звільнення від відбування покарання засудженої за крадіжку

118
Фото: .court.gov.ua

До Новоушицького районного суду звернувся старший інспектор місцевого центру пробації із поданням про скасування звільнення від призначеного покарання з випробовуванням та направлення для відбування призначеного судом покарання засудженої за крадіжку до місць позбавлення волі.

Посадовець пояснив: 43-річна жителька Новоушицького району вироком Городоцького районного суду від 18 січня 2019 року визнана винною за частиною 1 статті 185 КК України. І їй призначено покарання – рік ув’язнення. Та на підставі ст. 75 КК України суд звільнив її від відбування реального покарання з випробуванням на 1 іспитовий рік й поклав на неї обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. Повідомляти його про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Інспектор запевнив, що попри роз’яснення порядку та умов відбування покарання і відповідальності за невиконання покладених обов’язків, засуджена тричі не з’являлася на реєстрацію. Тож, на його думку, за це порушення слід скасувати звільнення від покарання з випробуванням і направити її до місць позбавлення волі для реального відбування покарання.

У суді жінка пояснила, що перенесла важку хворобу і певний час дійсно не могла приходити на реєстрацію. На підтвердження додала медичні довідки.

Новоушицький райсуд дійшов до висновку, що у засудженої не було умислу ухилятися від покладених на неї вироком суду обов’язків.

«… у період перебування на обліку в Центрі пробації систематично не порушує покладені на неї судом обов’язки. Даних про притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності суду не надано, неявка на реєстрацію частково мала місце внаслідок життєвих ситуацій, які не підтверджують наявність в діях засудженої умислу на невиконання покладених обов`язків. Після звернення з поданням до суду порушень не допускає», – зазначає в ухвалі суд і відмовляє центру пробації у задоволенні подання.

Ухвала ще може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне