Суд виніс вирок чоловіку, що намагався відкупитися від притягнення до відповідальності за наркотики

140
Фото: zak.gp.gov.ua

Білогірський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Та за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Визнавши останнього винним у інкримінованих злочинах. Та призначив обумовлене остаточне покарання – 8670 гривень штрафу.

За вироком суду, 30-річний житель села Білогірського району неподалік кар’єру с. Юрівка цьогоріч 20 травня знайшов поліетиленовий пакет із 32 г канабісу й забрав для власного використання. Та вже наступного дня змушений був віддати наркотики поліцейським. Ті кваліфікували його дії за частиною 1 статті 309 КК України.

Аби уникнути притягнення до кримінальної відповідальності за цей злочин, обвинувачений 11 червня прийшов додому до оперуповноваженого сектору кримінальної поліції і завуальовано запропонував йому неправомірну вигоду. 20 червня приніс і поклав 2700 гривень на його робочий стіл. За це поліцейський мав посприяти в уникненні кримінальної відповідальності за наркотики.

Натомість чоловіка обвинуватили ще й у пропозиції, обіцянці службовій особі надати їй неправомірну вигоду та наданні такої вигоди.

До початку судового розгляду прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з документом, останній беззастережно визнав себе винуватим в обох злочинах та погодився на покарання у виді штрафу. За частиною 1 статті 309 КК України – 850 гривень. За частиною 1 статті 369 КК України – 8670 гривень. На підставі частини 1 статті 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більше суворим узгоджене остаточне покарання – 8670 гривень штрафу.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне