Суд задовольнив позов жительки Старокостянтинова до своїх племінниць

222
Фото: kma.court.gov

Жителька Старокостянтинова звернулася до місцевого міськрайонного суду з позовом до двох племінниць. Про визнання їх такими, що втратили право на користування житлом. Як інформує прес-служба апеляційного суду, в обґрунтування жінка зазначила: будинок належить їй на праві приватної власності. Щоправда крім неї, там зареєстровані ще дві племінниці. Вони понад два роки живуть і навчаються в Польщі. А якщо і навідуються в Україну, запевнила, то мешкають у своєї матері. Тим часом через їхню реєстрацію в будинку жінка не може здійснювати свої права і обов’язки власника, у тому числі, отримати житлову субсидію.

Дослідивши докази у справі, серед яких витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно і акт обстеження умов проживання позивачки, що склав депутат міської ради, суд дійшов висновку – позов слід задовольнити.

«Відповідно до ч.2 ст.405 ЦК України член сім’ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі його відсутності без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом». – Зазначає у рішенні Старокостянтинівський міськрайонний суд.

Нагадаємо, що Полонський суд засудив чоловіка за крадіжку мобільного телефону. Полонський районний суд визнав винним жителя селища Понінка у вчиненні кримінального правопорушення. Втім, потерпілий із обвинуваченим порозумілися ще під час досудового розслідування – уклали угоду про примирення. Так, на початку грудня 33-річний обвинувачений звинуватив потерпілого у зникненні свого мобільного телефону. Останній, аби переконати співрозмовника у своїй невинуватості,  дістав із кишені власний телефон. Обвинувачений вихопив пристрій із рук потерпілого, штовхнув чоловіка і наказав йому іти. Телефон привласнив собі.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне