Суд зупинив рішення про обрання головою Хмельницької облради Віолети Лабазюк

Фото: Віталія Тараненка

Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову депутата обларди від партії “За конкретны справи” Вадима Лозового і зупинив рішення про обрання головою Хмельницької облради Віолети Лабазюк (№4-1/2020 від 7 грудня 2020 року). Інформує НГП.

Відповідну ухвалу 14 грудня виніс суддя Петро Салюк.

Як з’ясував суд, підставою для зверення до суду депутата Лозового, який входив до лічильної комісії обллади, виявилися обставини, які виникли за результатами голосування з обрання голови ради. Під час підрахунку голосів лічильна комісія врахувала два бюлетені, на яких некоректно проставлено позначки.

Суд також зазначив, що двоє членів лічильної комісії (Вадим Лозовий і Олександр Розізнаний – НГП) виклали та зареєстрували окремі думки до протоколу з обрання голови ради.

“Зважаючи на встановлені обставини, спірним є вставновлення результатів таємного голосування, оскільки за наявними матеріалами вбачається вірогідність порушення лічильною комісією вимог ст. 60, 81 Регламенту (обласної ради – НГП). Отже, враховуючи ту обставину, що за наслідками неврахування спірного бюлетеня, кандидат на посаду голови обласної ради Віолета Лабазюк мала одержати лише 31 голос за обрання її головою, тобто в даному випадку є спірним набрання вказаним кандидатом необхідної кількості голосів, що передбачено ч.7 ст. 81 Регламенту. У зв’язку з цим, відповідно до приписів ст. 81 Регламенту Хмельницької обласної ради, у випадку не отримання жодним із кандидатів більше половини голосів від загальної кількості депутатів, мають відбутись повторні вибори. При цьому, як встановлено судом, повторні вибори не були призначені, а спірні бюлетені зараховані на користь кандидатки Лабазюк В.О. внаслідок чого спірним є набуття повноважень голови Хмельницької обласної ради”, – сказано в ухвалі.

Ухвала Хмельницького окружного адміністративного суду підлягає негайному виконанню з дня її винесення. При цьому її можна оскаржити до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом 15 днів.

Нагадаємо, що 7 грудня Віолету Лабазюк було обрано головою облради. За неї проголосувало 33 депутати – саме таку мінімальну кількість голосів необхідно, щоб отримати перемогу.

Її конкурентка, кандидатка від “слуг” Оксана Бочкарьова отримала 27 голосів.

Недійсними визнано 4 бюлетені.

Довідково. Віолета Лабазюк (партія “За майбутнє”) очолює громадську організацію  “Благодійний фонд Сергія Лабазюка “Ми Поруч”. Є дружиною народного депутата Сергія Лабазюка (188 округ).

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне