Судитимуть директора та працівника підприємства-підрядника, з вини яких четверо неповнолітніх та дорослий травмувалися внаслідок падіння будпідйомника

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/
Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора та працівника рівненського підприємства за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві (ч. 2 ст. 272 КК України).
 
За даними слідства, підрядна організація виконувала фасадні роботи з утеплення та оздоблення багатоповерхової новобудови. Її директор та відповідальний за охорону праці працівник найняли п’ятьох будівельників, з них четверо – неповнолітні, які після проходження навчальної практики залишилися у фактичних трудових відносинах із фірмою-підрядником.
 
Роботи проводилися без проведення медоглядів, відповідних інструктажів та навчання з охорони праці.
 
Обвинувачені усвідомлювали, що висотні роботи є роботами з підвищеною небезпекою і до них забороняється залучати дітей.
 
Під час виконання будівельних робіт на рівні 8-го поверху будинку через несправність сталося перевертання монтажного ліфта. Внаслідок цього один з робітників випав, інші – травмувалися.
 
Усіх потерпілих госпіталізували до медичних закладів міста з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне