Сумчанин, який за схемою «ваш родич в біді» ошукав хмельничанку майже на 1 млн грн, постане перед судом

102
Фото: gp.gov.ua/

Незважаючи на постійну роз’яснювальну та превентивну роботу правоохоронців серед населення, продовжують мати місце випадки шахрайств за схемою «ваш родич в біді».

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Правоохоронцями встановлено, що зловмисник разом зі своїм спільником розробили план заволодіння чужими коштами.
 
Реалізуючи свій злочинний умисел, у лютому цього року один із них зателефонував на стаціонарний телефон 76-річної мешканки м. Хмельницького та, представившись сином, повідомив неправдиву інформацію про скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками.
 
Розгублена жінка, не усвідомлюючи, що її співрозмовником є стороння особа, аби «допомогти» сину, не розмірковуючи, вирішила віддати усі свої збереження.
 
Вже за годину після цієї розмови зловмисник, представившись помічником прокурора, прибув за адресою, яку йому вказала сама ж потерпіла. Та отримав від неї 26 тис доларів США та 6 тис євро. Що у перерахунку становило 917 тис грн.
 
Завдяки злагодженій роботі правоохоронців особу зловмисника було встановлено та затримано.
 
За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 КК України.
 
Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області.
 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне