Священник, якого підозрюють у смертельній ДТП, залишиться під вартою: апеляція відхилила скаргу

Фото: Суспільне Хмельницький

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Кам`янець-Подільського міськрайонного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою священнослужителю Кам`янець-Подільської єпархії УПЦ. Його підозрюють у вчиненні смертельної ДТП в стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

За їх інформацією, апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, яка діє до 23 лютого 2024 року, подав до суду захисник священника. У ній він просив скасувати ухвалу суду першої інстанції й обрати його підзахисному домашній арешт з 21:00 до 07:00 наступного дня з носінням електронного засобу контролю.

“У своїй апеляційній скарзі адвокат потерпілого зазначив, що він певен у тому, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту повністю забезпечить виконання завдань кримінального провадження, унеможливить будь-який вплив підозрюваного на свідків, потерпілу, експертів та дасть йому можливість знайти гроші для відшкодування завданої потерпілій матеріальної та моральної шкоди”, — йдеться у повідомленні суду.

Вивчивши матеріали справи, перевіривши судове рішення та доводи апеляційної скарги, колегія суддів Хмельницького апеляційного суду констатувала: ухвала слідчого судді — законна, обґрунтована та вмотивована.

“Доводи апелянта про те, що перебуваючи під домашнім арештом, підозрюваний зможе відшкодувати шкоду потерпілій не є вирішальними, оскільки за згодою підозрюваного будь-яка інша особа має право на будь-якій стадії кримінального провадження відшкодувати шкоду, завдану потерпілому внаслідок кримінального правопорушення», – зазначив апеляційний суд.

Крім того, як йдеться у повідомленні апеляційного суду, обираючи підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, слідчий суддя своє рішення мотивував тим, що водія обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді ув’язнення від 5 до 10 років .

“Зважаючи на тяжкість злочину і санкцію за його вчинення, є вагомі ризики ухилення підозрюваного від слідства. Крім того, підозрюваний хоч і проживає з сім`єю, проте у незареєстрованому шлюбі, є особою з інвалідністю ІІ групи, а тому має право виїхати з України попри воєнний стан”, — повідомили у суді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне