Святкували заручини у локдаун. Підприємець з Шепетівщини поплатився великим штрафом

Фото: суд

Шепетівський міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн підприємця за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 12 лютого, інформує НГП.

За матеріалами справи 23 січня 2021 року близько 23 години підприємець, який орендує нежитлове приміщення – будинку торгівлі у селі Городище Шепетівського району, де розміщений бар, допустив приймання відвідувачів у своєму закладі. Цим порушив Постанову Кабінету Міністрів України №1236 від 9.12.2020 року, якою забороняється приймати відвідувачів суб`єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, в тому числі і барів в період з 8 січня до 25 січня 2021 року на території України.

У суді бізнесмен вини не визнав. Пояснив, що здійснює торгівельну діяльність у барі, приміщення якого належить батькові його дружини. 23 січня друзі попросили відчинити приміщення бару, де вони мали святкувати заручини, на що він погодився. В той же вечір всі його друзі зібратлися в барі, принесли спиртні напої та їжу, де вони відпочивали. Сторонніх осіб не було, бар не працював.

Разом з тим, суд вважав, що вина підприємця доведена. Зокрема, у суді допитали дільничного офіцера поліції Швеця, який зазначив, що того дня на підставі доручення заступника начальника шепетівської поліції проводив відпрацювання розважальних закладів щодо дотримання постанови Кабміну від 9.12.2020 року №1236 Він побачив, що приміщення бару було освітлене різнокольоровими вогнями, вхідні двері були відчинені, біля барної стійки перебували відвідувачі, які купували спиртні напої та каву, за трьома столиками сиділи люди. Все це поліцеський зняв на камеру мобільного телефону, записи якої переглянули учасники судового процесу.

Один із свідків розповів суду, що 23 січня 2021 року на прохання підприємець відчинив приміщення бару, оскільки друзі останнього планували відсвяткувати заручини. Люди принесли з собою їжу та спиртне, приміщення бару було закрите, однак на їх прохання він відчинив їм двері. В той час в бар зайшов дільничий інспектор та двоє хлопців, які попросили продати їм пиво. Пиво він їм відпустив і виніс його на вулицю, інших відвідувачів в барі не було, фактично бар не працював.

Крім цього, у письмових поясненнях двоє свідківтакож підтвердили, що 23 січня 2021 року вони з друзями в барі святкували заручини.

Крім великого штрафу, підприємець заплатить 454 грн судового збору.

Нагадаємо, що за порушення карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне