Світло на Шаровечці зникало через технічні проблеми на електричній повітряній лінії

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Так, Управлінням Держенергонагляду у Хмельницькій області здійснено позаплановий захід на підставі колективного звернення мешканців с. Шаровечка Хмельницького району щодо частих відключень ПЛ-10 кВ, що знаходиться на балансі та технічному обслуговуванні Хмельницького РЕМ АТ «Хмельницькобленерго».

У період з 01.06.2020 по 01.06.2021 стались перерви в електропостачанні, пов’язані з відключенням ПЛ-10 кВ:

  •  4 відключення, виконані з попередженням споживачів (загальною тривалістю понад 1 годину);
  •  48 відключень без попередження споживачів та перерв з причин технологічних порушень в електричних мережах, а також перерв, пов’язаних з проведенням технічного обслуговування/капітального ремонту об’єктів електричних мереж та оперативними перемиканнями в розподільних мережах (серед них тривалістю понад 1 годину – 14 відключень);
  •  3 відключення, що стались у зв’язку з втручанням сторонніх осіб (серед них тривалістю понад 1 годину – 2 відключення);
  •  1 відключення, викликане форс-мажорними обставинами (загальною тривалістю понад 1 годину).

У період з 01.03.2019 по 25.05.2021 в контакт-центрі АТ «Хмельницькобленерго» зафіксовано одне звернення мешканців вул. Заводська, вул. Грушевського, вул. Північна с. Шаровечка щодо неякісної (завищеної) напруги. Проте звернень щодо частих відключень електричної енергії від мешканців с. Шаровечка в контакт-центрі ОСР не зафіксовано.

Також під час проведення заходу Управлінням було оглянуто ПЛ-10 кВ і обладнання, яке отримує живлення від ПЛ-10 кВ, та виявлено, що технічний стан електроустановок не відповідає вимогам чинної нормативно-технічної документації (далі – НТД), зокрема:

  • не захищено від коротких замикань і порушень нормального режиму силовий трансформатор ЗТП-231;
  • приєднання засобів захисту від перенапруги РВО-10 до проводів ПЛ-10 кВ на опорах виконано за допомогою скруток;
  • не проведено обрізку гілок дерев, які знаходяться в безпосередній близькості до проводів ПЛ-10 кВ;
  • не забезпечено дотримання термінів проведення вимірів параметрів заземлюючого пристрою ЗТП;
  • не виконується повний регламент робіт при технічному обслуговуванні ПЛ та ТП, що передбачений чинними нормативними документами тощо.

За результатами здійснення заходу складено акт та видано ОСР припис для усунення виявлених порушень. Виконання вимог припису взято Управлінням на контроль.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне