Телефон і кмітливість: як покупець вивів на порушення карантину співробітницю супермаркету

Фото: НГП

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною представницю адміністрації «Таврія В» у Хмельницькому у порушенні правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення), але не став каранти штрафом та обмежився усним зауваженням.

Про це свідчить постанова від 12 серпня.

За даними адмінпротоколу, 10 липня близько 08 год. 10 хв., працюючи посадовою особою в супермаркеті «Таврія В» на вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1-Б у Хмельницькому (ТЦ “Агора”), перебувала на робочому місці засобів індивідуального захисту (захисної маски, респіратора, рукавичок), чим було порушено постанову Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500.

У судовому засіданні співробітниця супермаркету свою вину щодо обставин викладених в протоколі визнала та пояснила, що перебувала на робочому місці в захисній масці. Під час розмови з клієнтом, який вимагав повернення коштів за товар, останній попросив її приспустити маску з обличчя, оскільки він її не чув. Коли вона спустила маску з обличчя, покупець зробив її знімок на свій мобільний телефон та звернувся до поліції.

При цьому, жінка щиро розкаялася у вчиненому.

Суддя, заслухавши пояснення працівниці «Таврії В» і враховавши характер правопорушення, особу винної, яка щиро розкаялась у вчиненому, вважав за доцільне звільнити її від адміністративної відповідальності, обмежившись оголошенням усного зауваження.

Нагадаємо, що за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн  для посадових осіб.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне